تکنولوژی خودروهای هوشمند
خودرو هوشمند چیست؟
هر خودرویی که بتواند چیزی را آموزش ببیند و یا بتواند با استفاده از دادههای اولیهای که به او داده شده است، تصمیمگیریهایی را انجام دهد و اطلاعات بدست آمده را تجزیه و تحلیل نماید، هوشمند نامیده میشود. در خودروهای هوشمند از فناوری های هوش مصنوعی و اینترنت اشیا استفاده میکنند. گوگل و تسلا جزو شرکتهایی هستند که در این زمینه فعالیت میکنند. گوگل، بیشتر روی هوشمندسازی خودروهای طراحی شده توسط سایر خودروسازها نظیر تویوتا کار میکند ولی شرکت تسلا، بر هوشمندسازی اتومبیل های خود تمرکز کرده و موفقیت بسیاری را در این زمینه کسب کردهاست.
نحوهی عملکرد یک خودرو هوشمند
نرمافزار خودرو هوشمند، بر پایهی شبکه های عصبی و حاوی میلیونها نورون مجازی است که رفتار مغز و عملکرد را یاد گرفته و تکرار میکند. شبکههای عصبی از برنامههای واضح برای شناسایی اشیاء دنیای واقعی استفاده نمیکنند. در عوض، آنها برنامهریزی شدند تا اشیاء در سراسر جهان با استفاده از میلیونها عکس و نمونه از انواع دادههای زندگی واقعی داده محور را شناسایی و طبقه بندی کنند. از سوی دیگر، هدف اصلی خودروسازان برای استفاده از تکنولوژی اینترنت اشیا در محصولات خود، ایجاد ارتباط بین خودروهای جداگانه است. خودروها می توانند با فن آوری اینترنت با اشیاء ارتباط برقرار کنند و اطلاعات و داده های خود را در یک شبکه گسترده از ارتباطات با سایر وسایل نقلیه به اشتراک بگذارند
اهمیت فناوری خودروی هوشمند برای انسان
خودروهای هوشمند میتوانند کاربردهای متعددی برای انسان داشته باشند. مثلاً افرادی که در بخشهای خاصی از رانندگی مانند پارک دوبل مهارت ندارند، میتوانند از هوشمندی خودرو بهره بگیرند و این کار را انجام دهند.شاید اصلاً شما خودرویی ندارید و هر روز برای مراجعه به محل کارتان از خودروهای کرایهای یا آژانسها استفاده میکنید. در این صورت نیز خودروی هوشمندی که در اختیار شما قرار میگیرد، هر روز در ساعت مشخصی در محل مورد نظر شما حاضر میشود و پس از انجام مأموریت خود مبنی بر رساندن شما به مقصد، راهی مأموریت بعدیاش میشود. یا خودروی شخصی هوشمند شما به دلیل نبود جای پارک در محل کار دوباره به سوی منزل بازمیگردد و در ساعتی که از محل کارتان خارج میشوید، شما را در ساعت مشخص از محل کار به خانه یا هر جایی که بخواهید انتقال میدهد. همچنین این نوع خودروها میتوانند برای افراد سالمند یا افرادی که بنا بر مشکلاتی با ریسک بالا رانندگی میکنند، مفید باشند. از سوی دیگر استفاده از خودروهای هوشمند برای افرادی که به دلیل مشکلات جسمانی از قبیل محدودیتهای حرکتی یا نابینایی دچار مشکلاتی هستند، بسیار کاربردی است.
چالشهای اتومبیلهای هوشمند
– دشواری ایجاد و ذخیرهی نقشهها برای اتومبیلهای هوشمند: شرکتهای زیادی مانند جنرال موتورز و BMW و … مشغول فعالیت در این زمینه هستند. اما تغییر در جادهها، معابر و … سبب تغییر نقشهها و بروز مشکل در سیستم مسیریابی اتومبیلهای خودران میشود.
– رانندگی نیاز به بسیاری از تعاملات پیچیده اجتماعی دارد که هنوز برای روباتها دشوار است: انسان در هنگام رانندگی توجه زیادی به عابران و موانع و … دارند ولی روباتها در این زمینه از انسان عقب هستند.
– اثر آب و هوا بر خودروی هوشمند: آب و هوا یک چالش عمده برای وسایل نقلیه خودران است. سنسورهای خودرو نیز ، مانند چشم ما در مه یا باران یا برف کار نمیکنند و عملکرد پایینی دارند. علاوه بر این، شرکتها در حال تست خودروها در مکانهای با آب و هوای خوش خیم ، مانند کوه، دشتها و … هستند تا اتومبیلهای هوشمند در هر شرایط آب و هوایی کنترل لازم را بر سیستمهای حرکتی داشته باشند.
– عدم وجود قوانین مدون در زمینهی استفاده از خودروی هوشمند: مشکلهای فراوانی در حوزهی قوانین حقوقی و صنعت بیمه خودروهای هوشمند وجود دارد.
– ترس از هک شدن خودروی هوشمند: مسئله دیگر، امنیت سایبری است. این اتومبیلها به عنوان وسایل نقلیه دقیق تر و قابل اتصال تر، راههای بیشتری برای دسترسی به آنها وجود دارد تا عملکردشان را مختل کند. پس، باید، از نظر شبکهی اینترنت، نیز، راههای نفوذ به این خودروهای هوشمند، نیز، بسته شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
آیا می خواهید به بحث بپیوندید؟در صورت تمایل از راهنمایی رایگان ما استفاده کنید!!